Nevýhody digitálnych zariadení

Vedeli ste, že prílišné používanie rôznych elektrických zariadení nám môže aj uškodiť? Určite vlastníte doma plno všelijakých rôznorodých elektrických zariadení. Mám na mysli stolný počítač, notebook alebo iné elektroniku, ktorú musíte neustále nabíjať. Aby vám fungovala, je nutné nabíjanie adaptéra či používanie nabíjačky. Ak si svoj mobilný telefón nabíjate celú noc v spálni, váš spánok to môže výrazne ovplyvniť. Nie je totižto veľmi vhodné, aby ste čo i len zaspávali s mobilným telefónom na svojom nočnom stolíku. Vlny, ktoré vyžarujú z mobilného telefónu vám nedovolia kvalitne spať. Je to aj vedecky preukázané.

notebook

Ďalšou nevýhodou rôznych digitálnych elektrických zariadení je tá, že pri ich používaní sa vám môže výrazne zhoršiť zrak. Pozeranie do malej obrazovky vám to výrazne môže spôsobiť, čo by ste rozhodne nechceli. Ako teda máte pozerať všetky tie novinky, ktoré vám môžu poskytnúť práve digitálne elektronické zariadenia? Obmedzte si svoj čas na hodinku alebo dve hodiny, ktoré strávite za jeden deň na digitálnych zariadeniach. Vyhnete sa tým nadmernému používaniu digitálnych zariadení a vaše oči nebudú trpieť. Taktiež sa vám vaše telo poďakuje, ak nachvíľu vypnete digitálne zariadenie a necháte ho oddychovať.

práca na počítači

Už ste zažili prehriaty notebook, na ktorom ste veľa hodín pracovali? Je to úplne normálne. Bežne je možnosť zakúpenia si chladiacich podložiek pod notebook, ktoré notebook ochladzujú a tak môžete pracovať aj niekoľko hodín v kuse a neprehreje sa vám. Avšak to vám môže spôsobiť to, že vaše oči nebudú správne vidieť. Vyžarované osvetlenie digitálneho zariadenia vám môže znehodnotiť alebo zhoršiť váš zrak. Chcete naozaj nosiť okuliare, keď budete starším človekom? Ja si osobne myslím, že to nebude váš cieľ. Mali by ste obmedziť čas na počítači alebo pred obrazovkou nejakého iného elektrického digitálneho zariadenia.